Pieter en de Grote Race van Max Verstappen

door | Voorleesverhalen

Op een stralende zonnige dag besloot de kleine Pieter om met zijn speelgoedautootjes te spelen. Hij had een heel bijzonder autootje, eentje die glansde alsof hij net uit de showroom kwam: de raceauto van Max Verstappen!

“Vroom, vroom,” deed Pieter, terwijl hij zijn autootje over de woonkamervloer liet racen.

Maar toen gebeurde er iets magisch! Plotseling werd Pieter kleiner en kleiner totdat hij net zo groot was als zijn speelgoedauto. Voor hem zag hij een enorme racebaan die zich uitstrekte zover zijn oogjes konden zien. En naast hem stond niemand minder dan… Max Verstappen!

“Hoi Pieter,” zei Max met een stoere grijns. “Ben je klaar voor de grootste race van je leven?”

Pieter’s ogen glinsterden van opwinding. “Ja!” riep hij uit.

Samen stapten ze in de glanzende raceauto. Max zat achter het stuur en Pieter naast hem, klaar om te racen. De lichten aan de startlijn gingen van rood naar groen, en ze waren vertrokken!

De auto schoot vooruit, sneller dan Pieter ooit had gevoeld. De wind woei door zijn haren en de wereld zoefde voorbij. Ze haalden de ene na de andere auto in.

Op de tribune zaten alle knuffels van Pieter te juichen. De teddybeer, de pluchen draak, ze zwaaiden allemaal enthousiast met vlaggetjes.

Na wat leek een spannende eeuwigheid, zagen ze de finishlijn. Met een laatste krachtige zwaai, stuurde Max de auto over de finish. Ze hadden gewonnen!

Max gaf Pieter een stoere high-five. “Dat was geweldig!” zei hij. “Je bent mijn geluksbrenger, Pieter.”

En toen, net zo plotseling als het begon, was Pieter weer in zijn woonkamer, met zijn speelgoedautootje in zijn hand. Maar nu wist hij dat elk avontuur mogelijk was, zolang hij maar bleef dromen.

Die avond, toen hij naar bed ging, glimlachte Pieter en dacht terug aan zijn geweldige race met Max. Hij sloot zijn oogjes en droomde van nog meer avonturen op de racebaan.

Foto’s zitten momenteel nog niet inbegrepen. Dit word binnenkort toegevoegd.

De waardering van voorleesverhalen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.